Van Damme Advocatuur

Meer informatie over scheiden online

Mocht u samen achter de echtscheiding staan en in goed overleg de zaken willen afhandelen, dan kunt u dit ook bij Van Damme Advocaten online regelen.

Hoe werkt het?
Uw gegevens kunt u via het digitale formulier invullen. Na verzending van het formulier krijgt u een mail ter bevestiging met daarbij een lijst waarop alle documenten staan die u dient in te vullen en aan te leveren. U ontvangt onder andere:

  • convenant;
  • kindverklaring;
  • ouderschapsplan.


Vervolgens maakt u een afspraak met Van Damme Advocaten om alle stukken door te nemen en te ondertekenen. Na de bespreking stellen wij het verzoekschrift tot echtscheiding op en handelen de procedure voor u af bij de Rechtbank.
Het gehele traject van scheiden online neemt gemiddeld zes weken in beslag.

Kosten
De kosten van een echtscheiding online bedragen eenmalig 962 euro (zonder convenant) / 1.137,- euro (met convenant en/of ouderschapsplan) per echtpaar. Dit bedrag is inclusief griffierechten en BTW en zonder verborgen kosten.
Is uw belastbaar inkomen lager dan 36.100 euro dan komt u in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van een advocaat. Tijdens de afspraak bekijken wij de hoogte van de bijdrage waar u eventueel recht op heeft en vragen voor u de overheidsbijdrage aan.

Heeft u vragen, dan kunt u ons altijd bellen: 0251-272 378.